Šibenska rivijera smjestila se na području srednje Dalmacije. Silnom ljepotom svojih brojnih krajolika, slikovitih mjesta kao i bogatstvom kulturno povijesnih spomenika pravi je dragulj u turističkoj ponudi.

 

O Šibeniku

Šibenik koji se u povijesti prvi put spominje 1066. god u vrijeme vladanja kralja Petra Krešimira IV. glavni je grad Županije šibensko-kninske u kojoj živi oko 152 tisuća stanovnika u 12 općina, 194 naselja i 5 gradova.

Gradska plaža BANJ

S ove plaže se pruža najljepši pogled na stari grad i katedralu.

Nacionalni park Kornati

Nacionalni park Kornati čini jedinstvena otočna skupina u Sredozemlju sa 89 otoka i hridi koji se prostiru na površini od 302 km2. Krajolici i panorame oduševljavaju nautičare i brojne posjetitelje parka.

Nacionalni park Krka

Park je moguće obilaziti vodenim putem, kolnim cestama i pješice.

Nacionalni park Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera osobita je geološka i hidrogeološka krška pojava. Kompleks Plitvičkih jezera, proglašen je nacionalnim parkom 1949. godine, šumovit je planinski kraj u kojem je nanizano 16 manjih i većih jezera kristalne modrozelene boje.

Nacionalni park Paklenica

Nacionalni park Paklenica prostire se na primorskoj padini južnog Velebita, neposredno iznad naselja Marasovići, do zone najviših planinskih vrhova (Vaganski vrh, Babin vrh, Sveto brdo).

Park prirode Vransko jezero

Kao jedno od rijetkih gotovo netaknutih prirodnih staništa ptica vodarica sa izvorima pitke vode te područje osebujnih specifičnosti i bioraznolikosti, u srpnju 1999. godine Vransko jezero s okolnim područjem proglašeno je Parkom prirode

NEWSLETTER

Prijavite se naš newsletter i primajte novosti!
Unesite vašu e-mail adresu: